oms2

Josep Oms (Vallfogona de Balaguer, 1973) s’inicia en el món dels escacs amb només 11 anys. La seva passió pel joc continua fins a obtenir el Grand Master (GM) l’any 2007, el títol més important que existeix a nivell mundial. És l’únic Gran Mestre Internacional d’Escacs que ha tingut Lleida i el seu territori en tota la història. Després de més de 25 anys d’experiencia docent, el lleidatà va decidir fer un pas endavant en la seva carrera i obrir la primera Acadèmia d’Escacs a la ciutat de Lleida i fer una clara aposta per la formació i per introduir els escacs als centres docents.

La seva qualitat com a jugador i entrenador, el seu bagatge i experiència en el món dels escacs d’elit, i la gran il·lusió per poder transmetre els seus coneixements, són algunes de les raons que l’han empès a apostar fort per aquest projecte que ja té més de quatre anys de vida.

Durant la seva trajectòria, Oms ha obtingut nombrosos guardons tant a nivell individual com d’equip. Entre ells destaquen la Medalla d’Or en les olimpíades d’Escacs de Torí 2006 -és l’únic esportista de l’estat espanyol que l’ha aconseguit- i diferents títols de campió i podis en els Campionats d’Espanya i Catalunya en gairebé totes les categories.

Foto Adejo-1 copia

En la seva vessant d’entrenador, els resultats dels seus alumnes també avalen la seva tasca. Ha estat entrenador de la Federació Andorrana d’Escacs, de la Federació Catalana i de la Federación Española, on encara continua.

Dedicació, compromís i alta qualitat d’ensenyament són algunes de les premisses d’una acadèmia que té com a repte ajudar en la formació personal i esportiva dels seus alumnes que tindran l’oportunitat, siguin del nivell que siguin, de jugar als escacs molt a prop d’un professional de primera línia.

Foto Josep Oms copia