Estrena del projecte ‘Mai no es tard per moure peça’ a Tàrrega amb el suport de la Diputació


EscacsMaiTarrega

El projecte “Mai no és tard per moure peça”, dissenyat per l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms de Lleida i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, s’estrenarà a Tàrrega a partir del dia 3 de maig.

A l’acte de presentació celebrat aquesta setmana, hi van assistir la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto; el regidor de Cultura, Raül Palacios; la directora del Casal Cívic, Imma Cabiscol; el Gran Mestre Internacional Josep Oms, màxim responsable de l’ADEJO; i representants del Club Escacs Tàrrega. Tots ells van posar al damunt del tauler gegant que també s’usarà a les sessions.

Gràcies a aquesta iniciativa, Tàrrega esdevindrà un dels indrets on es desenvoluparà aquest programa pioner que té com a objectiu fomentar la motivació i l’agilitat mental entre la gent gran mitjançant la pràctica dels escacs. ‘Mai no és tard per moure peça’ proposa la participació en sessions especials d’escacs com a hàbit lúdic i intel·lectual. En el cas de Tàrrega, es tracta, a més, de la primera activitat que s’implanta al Casal de Gent Gran de Tàrrega des que l’equipament ha esdevingut Casal Cívic.

El programa, impulsat per l’ADEJO i el seu cap visible, Josep Oms, potencia els beneficis que comporta jugar als escacs per a la gent gran. “Fomentem l’aprenentatge continu, l’afany de superació o la millora de la concentració a més d’ajudar a combatre la solitud”, va explicar Josep Oms. Les diverses sessions que es duran a terme al Casal Cívic gaudiran també de la col·laboració del Club d’Escacs de Tàrrega. ‘Mai no és tard per moure peça’ s’iniciarà el proper 3 de maig i es desenvoluparà fins al juny en una primera fase. Les sessions, totes gratuïtes, es reprendran a l’octubre.

Aquest programa especial d’escacs es desenvoluparà a les Residències d’Avis i Centres de Dia de diferents poblacions de la demarcació de Lleida. L’objectiu és aplicar els múltiples beneficis que té aquest esport-joc-ciència en els àmbits social, intel·lectual, personal i de la salut, i fer-ho d’una manera fàcil i divertida.

En aquest sentit, entre els beneficis i característiques dels escacs hi ha que ajuda en la lluita contra l’Alzheimer, facilita una motivació, aprenentatge continu i afany de superació, estimula les relacions socials i ‘iguala’ les persones, actua contra la solitud i la depressió, potencia la planificació i la decisió, millora la concentració i el raonament lògic, ressalta el coneixement informàtic gràcies al seu vessant de joc en xarxa, és un joc familiar i transversal de néts, fill i avis, a més de que permet recuperar un joc tradicional d’una generació que hi jugava.

Comparteix aquesta notícia