lectiu1

L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms (ADEJO) presenta un nou mètode d’ensenyament d’escacs en horari lectiu, destinat als centres escolars lleidatans. Es tracta d’un model que combina la diversió d’un joc, la intel·ligència que aporta una ciència i la competitivitat i el respecte que han d’acompanyar a tota pràctica esportiva.

L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms utilitza diferents mètodes per tal d’ensenyar els escacs d’una manera atractiva pels alumnes que fa convergir la tradició i la modernitat. Principalment, les classes s’imparteixen en pissarres digitals, confluïnt mètodes convencionals, com els taulers murals, els llibres, quaderns d’exercicis i jocs derivats dels escacs; amb mètodes més innovadors com programes informàtics com el Chessbase, Fritz, Chess Trainer, joc online o utilitzant els rellotges digitals.

Al capdavant de l’equip de l’Acadèmia trobem a Josep Oms, Gran Mestre Internacional d’Escacs, únic a les terres de Lleida i campió d’Espanya i Catalunya en diverses categories. Actualment és entrenador de les grans promeses espanyoles.

A més a més, dins del seu equip compta amb Adel Oussama, Mestre Fide i Israel Campos, Mestres Fide, entre els millors jugadors lleidatans i amb molta experiència en el camp de la docència.


Les primeres escoles ja aposten pel projecte

El projecte Escacs a l’Escola ja és una realitat, diferents escoles de Lleida, com Sant Jaume-Les Heures, Pràctiques 1 i Escola Riu Segre confien amb nosaltres per dur a terme aquesta nova experiència, que contempla la possibilitat d’introduir els escacs en horari lectiu. En aquest cas, s’utilitza la mateixa metodologia abans esmentada encara que els grups siguin de 20 o 25 alumnes per classe.

L’activitat constaria d’una sessió a la setmana, amb una durada d’uns 45-50 minuts per sessió. L’activitat està oberta durant tot el curs escolar, no és necessari fer l’activitat durant tot l’any sinó que hi ha la possibilitat de dur-la a terme un trimestre exclusivament. El preu de l’activitat és de 30€ per sessió.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu info@josepoms.com, del telèfon 610267908 o del formulari de la nostra pàgina web.

La finalitat és integrar els escacs com una activitat de la qual en puguin gaudir.

Dels beneficis dels escacs en destacaríem:

 • Educa en la presa de decision
 • Potencia la creativitat
 • Exercita la memòria i la reflexió
 • Treballa la capacitat d’autocrítica i alliçona en la gestió de l’èxit i el fracàs
 • Acostuma en la previsió de les conseqüències abans d’actuar.
 • Instrueix en la codificació i l’abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos)
 • Desperta la imaginació
 • Afavoreix la capacitat de concentració
 • Reforça els valors innats en l’ésser humà, com ara la intuïció
 • Educa en les actituds de silenci, paciència, tranquil•litat i quietud
 • Forma en l’organització i la planificació
 • Estimula l’autoestima i l’autonomia
 • Impulsa la igualtat ja que és un joc practicat a diferents cultures, països, estrats socials, sexes i edats.

lectiu2

DIRECTRIU EUROPEA

L’any 2012 el Parlament Europeu va aprovar una resolució que instava a la Comissió Europea i als Estats Membres a introduir un programa d’escacs a l’escola en els sistemes educatius de la Unió Europea.

Més de 150 escoles catalanes promouen els escacs com a eina educativa en horari lectiu. El projecte Escacs a l’escola permet a aquests centres participants la possibilitat de desenvolupar a través dels escacs aspectes com la concentració, el càlcul mental, l’orientació espacial, la memòria, les habilitats lingüístiques o la resolució dels propis problemes i la posterior presa de decisions.

La iniciativa està impulsada pel Departament d’Ensenyament, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Federació Catalana d’Escacs amb el Josep Oms com un dels principals colaboradors.

CENTRES ON JA FEM ESCACS

Escoles en horari lectiu

Primària

Col·legi Sant Jaume – Les Heures

Col·legi Sagrada Família

Escola Pràctiques 1

Escola Riu Segre

Infantil P4 i P5

Col·legi Claver

Col·legi Santa Anna

Institut

Institut Gil Gaya

Escoles en horari extraescolar primària

Col·legi Sagrada Família

Escola Joaquim Palacín

Escola La Creu

Col·legi Arabell

Col·legi Santa Anna

Escola Països Catalans

Escola Ciutat Jardí

Col·legi Claver

Escola La Mitjana

Escola Pràctiques 2

Escola Doctor Serés

Col·legi Maristes Montserrat

Escola Joc de la Bola

Escola Riu Segre

Escola Parc del Saladar

Escola Comptes de Torregrossa

Escola Parc de l’Aigua

Escoles en horari extraescolar infantil

Escola Ciutat Jardí

Escola La Mitjana

Col·legi Arabell

Escola Comptes de Torregrossa

Escola Parc del Saladar

Escola La Creu