projectes
socials

Projectes socials

Una de les grans satisfaccions del Josep Oms ha estat i és col·laborar amb tota aquella persona o entitat que li demana. L’omple especialment aportar el seu gra de sorra, sempre amb els escacs com a vehicle, en diferents projectes solidaris o associacions que treballen amb persones que tenen necessitats especials.

Durant els deu últims anys ha estat ajudant a introduir el seu esport en molts centres i ha posat en marxa o col·laborat en diversos projectes. Amb els escacs, i els beneficis que aquests aporten, ha anat adaptant el seu model d’ensenyança en cada un dels col·lectius amb els quals ha treballat.

Escacs als Centres Penitenciaris com a eina de reinserció

Projecte pioner en l’àmbit estatal iniciat a les Terres de Lleida.

Classes i activitats setmanals al Centre Penitenciari Ponent (Lleida) des de l'any 2008, a Quatre Camins (Barcelona) des del 2016, i a Lledoners des del 2019.

Al centre de Lleida es va impulsar un equip de competició que participa de ple dret en la lliga federada


Mai
no es
tard per moure peça

Classes
per a la
gent gran
 

Classes d'escacs per a la gent gran en col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida en un projecte que arrenca el 2015.

Des de l'any 2017 es crea un programa, en col·laboració amb la Diputació de Lleida, que permet apropar els escacs a la gent gran de diferents pobles.


Projectes lúdics
i de divulgació
dels escacs

Festa del Banyetes “De tornada a l’escola” a la Seu Vella, i “Primavera”, al Parc de l’Aigua.

“Lleida Juga”, projectes de les ludoteques de Lleida.

Accions i tornejos en benefici de la Marató de TV3.

Ciència al Carrer, fira que organitza el CRP del Segrià en la qual divulgadors de la ciència, empreses, docents i alumnat de tots els nivells mostren experiments de totes les disciplines científiques.

Cucalòcum de Nadal.

Petitàlia a Fira de Lleida.


Escacs adaptats per a centres especials

Col·laboracions amb entitats com ASPID i la Brúixola, entre altres, amb projectes inclusius dissenyats per a joves i adultes amb necessitats especials on s’apliquen els beneficis dels escacs en l’àmbit intel·lectual, emocional i en el pla de la salut.

Col·laboració amb l’Associació FANJAC

Conveni de col·laboració i organització d’una lliga amb FANJAC, una associació sense ànim de lucre, constituïda per famílies de nens, nenes i adolescents amb altes capacitats.