Bons resultats a l’Europeu dels jugadors entrenats per Josep Oms, un cop més formant part del cos tècnic de l’equip espanyol

El Gran Mestre Internacional lleidatà ja acumula dos Mundials i nou Europeus dirigint les joves promeses dels escacs estatals

El Gran Mestre Internacional lleidatà Josep Oms va formar part del cos tècnic de l’equip espanyol que va participar al Campionat d’Europa d’Escacs de les categories sub 8 a sub 18 que es va celebrar a la ciutat turca d’Antalya del 5 al 15 de novembre. El torneig va tenir una durada de 9 partides, ronda diària, en un marc molt bo i sota un gran ambient.

Oms, que compta amb una àmplia experiència com a tècnic de les diferents seleccions espanyoles, va tenir al seu càrrec algunes de les promeses més destacades del panorama estatal. És el cas de Xavier Mompel, de la categoria sub 12, que des de fa més de dos anys és alumne del Gran Mestre Internacional lleidatà. Mompel va signar un resultat excel·lent, quedant en la posició número 15 i demostrant la seva creixent projecció.

Oms també va dirigir Júlia Pinyol, actual campiona sub 14 d’Espanya, que va acabar en la posició número 20, remuntant un mal inici d’una manera molt tenaç a  les darreres rondes.

Un altre dels deixebles de Josep Oms va ser Pedro Macías, actualment setè del món sub 16, una fita que va aconseguir al Campionat Mundial disputat fa poc a Romania, també sota les ordres d’Oms. A l’Europeu, Macías va ser novè.

També va dirigir Lulu Zhou, que va acabar al lloc 14 de la categoria sub 18 femenina, un resultat que podia haver estat molt millor si no hagués perdut a la darrera ronda.

Finalment, Oms va preparar Pedro Ginés, ex campió del món sub 14 i que ara ha competeix a sub 18. A Antalyna, Ginés va signar un inici molt bo, però a mitjan torneig va tenir dues rondes dolentes que, al cap i a la fi, el van relegat a sisena posició.

D’aquesta manera, el màxim responsable de l’Acadèmia Josep Oms (ADEJO) suma amb aquesta presència a l’Europeu una nova fita en la seva trajectòria com a entrenador. Així, al marge de la seva presència en dos Mundials (Oropesa 2002 i Mamaia, Romania, 2022), el Gran Mestre Internacional lleidatà acumula una àmplia experiència com a entrenador en Europeus, atès que ja havia format part del cos tècnic de la selecció espanyola a Croàcia 2007, Itàlia 2009, Bulgària 2011, Praga 2016, Mamaia 2017, Riga 2018, Bratislava 2019 i Ciudad Real 2021, i ara cal afegir-hi Antalya 2022. A més, regularment participa a les concentracions prèvies a cada torneig internacional que celebren els jugadors/es seleccionats, sense oblidar que, d’octubre a maig, Josep Oms imparteix classes online per a la Federación Española de Ajedrez als joves jugadors/es, en les que té com a alumnes les millors promeses dels escacs estatals i que acumulen bona part dels títols espanyols.

Comparteix aquesta notícia