El Centre Penitenciari de Ponent participa en el primer Campionat Intercontinental Online per a Presos sota la direcció de Josep Oms

Durant els dies 13 i 14 d’octubre se celebra el primer Campionat Intercontinental d’Escacs Online per a Presos, i ahir dimecres, el Centre Penitenciari Ponent de Lleida va acollir la primera jornada sota la direcció del Gran Mestre Internacional d’Escacs i director de l’ADEJO, Josep Oms.

En aquest torneig, organitzat per la Federació Internacional d’Escacs (FIDE), hi participen 43 equips de 31 països diferents, entre els que destaca l’equip de Ponent. Representat per quatre jugadors interns, l’equip lleidatà va quedar en una meritòria quarta posició del seu grup amb un total de 14,5 punts, per darrere de la forta selecció russa, d’Alemanya i d’Itàlia. Avui dijous es disputaran les finals corresponents. Cal destacar que els quatre jugadors de la presó de Ponent havien estat seleccionats prèviament per Josep Oms i entrenats per ell mateix i per Jordi Ferrer. La primera jornada d’ahir va comptar, a banda de Josep Oms, amb el president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñas, i amb part de la seva junta, a més de representants del Centre Penitenciari Ponent de Lleida i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Ja fa 13 anys que l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms imparteix classes d’escacs al Centre Penitenciari Ponent com a eina de reinserció, un projecte pioner en l’àmbit estatal iniciat a les terres de Lleida. Aquest projecte social és possible gràcies a la col·laboració del Centre Penitenciari Ponent i del Departament de Justícia.

Comparteix aquesta notícia