El projecte ADEJO compleix cinc anys i es consolida un referent esportiu i social en els escacs catalans

L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms (ADEJO) ha celebrat avui el seu cinquè aniversari amb una petita festa i la inauguració de la remodelació de les instal·lacions, situades al carrer Taquígraf Martí de Lleida. Després de cinc anys de trajectòria, el projecte ADEJO s’ha consolidat com un referent esportiu i social en els escacs catalans.

L’acte ha comptat amb la presència del diputat Paco Cerdà; del representant a Lleida de la SGE, Joan Segura; del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Sergio González; i de Santi Herreros, delegat territorial de la Federació Catalana d’Escacs, entre altres. Tots ells han estat rebuts pel GMI i director de l’ADEJO, Josep Oms, i pel seu equip docent i d’entrenadors.

En el pla esportiu, l’ADEJO aporta jugadors a diferents campionats en un projecte comú amb l’Escacs Balàfia, amb el que competeix en el Campionat de Catalunya per equips i en el Territorial de Lleida. A més, Oms entrena part dels millors joves de Catalunya i Espanya gràcies a la seva col·laboració amb les federacions Catalana i Espanyola.

En l’àmbit organitzatiu de l’ADEJO, hi figura la Lliga Escolar ADEJO Lleida i, entre altres mèrits, compta amb el fet d’haver introduït de forma pionera els escacs en els centres penitenciaris, on celebra també dos campionats: el de Lleida i, com a novetat d’aquest octubre, el de Lledoners.

L’ADEJO també té projectes solidaris i programes per a la gent gran i per a persones amb necessitats especials, i ha introduït els escacs en diferents centres educatius de Lleida, des de P-3 fins al batxillerat, amb més de 1.000 alumnes per curs a les terres de Lleida.

La festa ha començat a les 10.00 hores amb la benvinguda als assistents, abans d’inaugurar oficialment les noves instal·lacions de l’ADEJO, l’única acadèmia d’escacs de la província de Lleida. Oms ha donat les gràcies als representants de les institucions pel “suport rebut en molts dels projectes posats en marxa”, i ha admès que “sempre és un plaer poder col·laborar en tot allò que ens demanen i que serveix per fer difusió del nostre esport. Això ens permet mostrar a tothom que jugar a escacs potser molt divertit i que, com està demostrat, aporta múltiples beneficis a qui el practica”.

Després de recórrer les noves instal·lacions i del breu acte institucional, han començat els jocs i les activitats programades, inclosos alguns sortejos o sorpreses, com la visita del Club Banyetes.

Com a cloenda, Josep Oms ha disputat un parell de partides d‘escacs “a la cega”, jugant davant diferents oponents sense mirar el taulell.

Comparteix aquesta notícia