La Lliga ADEJO-Campionat d’Escacs Escolar es va iniciar amb èxit al Claver

La Lliga ADEJO – Campionat d’Escacs Escolar que organitza l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms i Club d’Escacs es va posar en marxa el passat divendres 23 de gener amb la celebració de la jornada inaugural al Col·legi Claver, després de la qual el Terraferma A ha esdevingut el primer líder de la competició.

En aquesta primera jornada hi van prendre part més de 70 jugadors, amb edats compreses entre els 5 i els 13 anys. A més dels col·legis de Lleida ciutat, van participar-hi equips de les escoles d’Alcoletge, Bellvís i Soses.

Es van celebrar un total de quatre rondes (partides), a un ritme de joc de 7 minuts per jugador. Els equips estaven formats per quatre jugadors. L’amfitrió, el Col·legi Claver, va repartir en acabar la jornada una medalla per a tots els participants.

Lliga-1

Després d’aquesta jornada inaugural, la classificació està encapçalada pel Terraferma A amb 15 punts, seguit del Claver A, amb 12, el Joc de la Bola (11) i el Sant Jaume (9,5). Empatats a 9 punts hi ha el Claver B i el Claver D, i amb 8 punts figuren el Joaquim Palacín de Bellvís, el Pràctiques A i el Claver C. Amb 7 hi ha el Pràctiques B, seguit de tres equips igualats a 6,5 punts (Lestonnac, Jaume Miret de Soses i Sagrada Família). Els quatre equips que tanquen la taula són Mare de Deu del Carme d’Alcoletge amb 6 punts, Arabell i Santa Anna amb 5,5 i Terraferma B amb 5.

La segona jornada se celebrarà el divendres 6 de febrer a l’Escola Pràctiques II. La tercera sessió tindrà lloc el 27 de febrer a l’escola Joc de la Bola, mentre que la quarta tindrà com a escenari el Col·legi Terraferma el 13 de març. Finalment, la darrera jornada, que servirà com a cloenda del campionat, se celebrarà al Col·legi Lestonnac el 17 d’abril. La competició es desenvoluparà sota el sistema suís per equips mixtes de quatre jugadors.

Classificació després de la primera jornada

Rank Equip Pts.
1 TERRAFERMA A 15
2 CLAVER A 12
3 JOC DE LA BOLA 11
4 SANT JAUME
5 CLAVER B 9
6 CLAVER D 9
7 JOAQUIM PALACÍN (BELLVÍS) 8
8 PRÀCTIQUES A 8
9 CLAVER C 8
10 PRÀCTIQUES B 7
11 LESTONNAC
12 JAUME MIRET (SOSES)
13 SAGRADA FAMÍLIA
14 MARE DE DEÚ DEL CARME (ALCOLETGE) 6
15 ARABELL
16 SANTA ANNA
17 TERRAFERMA B 5

Comparteix aquesta notícia