Neix a Lleida la primera Lliga Escolar d’Escacs ADEJO per equips

L’ADEJO (Acadèmia d’Escacs Josep Oms i Club d’Escacs) ja ho té tot a punt per a la posada en marxa de la Lliga ADEJO – Campionat d’Escacs Escolar per equips que se celebra per primera vegada a les comarques lleidatanes. La competició s’iniciarà el proper 23 de gener amb una jornada inaugural que tindrà com a escenari el Col·legi Claver.

El Gran Mestre Internacional Josep Oms i el seu equip estan treballant i col·laborant d’un temps ençà amb una vintena de centres escolars de la província, que seran els que ara entraran en joc en aquesta primera edició del campionat, que es desenvoluparà durant cinc divendres a la tarda, sempre a partir de les 18.00 hores, durant els mesos de gener fins a l’abril.

El fet que el divendres sigui el dia escollit per a la celebració del torneig obeeix a què d’aquesta manera no interferirà en el desenvolupament de les competicions escolars d’altres esports, que se celebren majoritàriament els dissabtes al matí, de manera que els nens i nenes que així ho desitgin puguin compaginar sense problemes més d’una activitat.

 

LLIGA-ADEJO

 

El director de l’ADEJO, Josep Oms, es mostra molt il·lusionat amb aquesta iniciativa que el tindrà a ell com a cap visible però en què s’hi ha implicat tot l’equip de l’acadèmia, amb la cap d’estudis Teresa Helena Balcells al capdavant. Tal com explica el mateix Oms, el torneig neix amb “la voluntat de créixer i tenir continuïtat, fins a esdevenir una competició de referència”. Oms considera que els escacs, en el seu doble vessant lúdic i competitiu, “ajuden en la formació dels nens. Està demostrat que els beneficis dels escacs són molts en diferents àmbits”.

Tot i això, Oms té clar que, amb aquesta iniciativa, es busca per damunt de tot “que s’iniciïn en la competició d’una manera lúdica i divertida i que puguin posar en pràctica sobre el taulell tot allò aprés a les classe”. També considera clau poder “potenciar l’esperit de reforçar la bona relació entre els alumnes de diferents escoles”.

La competició es desenvoluparà sota el sistema suís per equips mixtes de quatre jugadors, les edats dels quals estaran compreses entre els 6 i els 14 anys.

Pel que fa al calendari, la jornada inaugural se celebrarà el divendres 23 de gener al Col·legi Claver. Dos setmanes després, el 6 de febrer, tindrà lloc la segona jornada a l’Escola Pràctiques II. La tercera sessió se celebrarà el 27 de febrer a l’escola Joc de la Bola, mentre que la quarta tindrà com a escenari el Col·legi Terraferma el 13 de març. Finalment, la darrera jornada, que servirà com a cloenda del campionat, se celebrarà al Col·legi Lestonnac el 17 d’abril.

Comparteix aquesta notícia