UN SOMNI FET REALITAT

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,http://’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

El Gran Mestre Internacional Josep Oms inaugura a Lleida la primera Acadèmia d’Escacs i el nou club ADEJO Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la FEDA, Javier Ochoa, i el representant d’Esports de la Generalitat, Josep Ramon Solsona, elogien la figura del lleidatà i el seu projecte pioner
[/av_promobox]

noticia10-001“És un somni fet realitat. Per mi és un dia molt especial i estic convençut de que és el principi d’una història apassionant amb molt camí per recórrer”. D’aquesta manera, ha resumit Josep Oms el seu estat d’ànim després d’haver inaugurat amb èxit aquest matí l’Acadèmia d’Escacs que porta el seu nom i el nou Club ADEJO Lleida.

Àngel Ros, alcalde de Lleida, que ha estat l’encarregat de fer de mestre de cerimònia, ha elogiat l’empenta del Gran Mestre Internacional lleidatà per obrir un espai innovador i un projecte ambiciós com aquest.  “Primer de tot hem de felicitar al Josep perquè estem inaugurant una acadèmia innovadora d’un esport al que sempre he estat aficionat. Els escacs ajuden a formar a les persones mitjançant la concentració, la tàctica, l’estratègia i d’altres valors que són fonamentals”, manifestava.

Així mateix, l’alcalde de Lleida ha destacat la “gran tradició escaquista de les Terres de Lleida” i “el gran vincle que, des de la Paeria, sempre hi ha hagut amb els clubs i entitats de la ciutat que també tindrem amb el Josep i el seu projecte”.

Ros, que ha mostrat durant la presentació de l’Acadèmia la seva voluntat per poder acollir a la capital del Segrià alguna competició de primer nivell, ha valorat molt positivament “que s’endeguin projectes com aquests en moments difícils com els que estem vivint ara”. És per això que ha desitjat “tota la sort del món”, encoratjant a tota la ciutadania a conèixer aquest esport mil·lenari.

Josep Ramon Solsona, delegat territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport, ha comentat que “és un orgull molt gran poder estar aquí. Sóc fill de Vilanova de la Barca i el Josep de Vallfogona, dos municipis amb una àmplia tradició d’escacs. Es tracta d’un esport de gran qualitats en la formació de les persones i amb aquesta inauguració és dóna un nou pas endavant per créixer com a territori. Us dono l’enhorabona i per molts anys”.

Javier Ochoa, president de la Federación Española de Ajedrez (FEDA), ha recordat les primeres passes de Josep Oms al món dels escacs. “És un jugador que aprecio molt i que des del seus inicis ha demostrat tenir un gran talent per aquest esport. El que va aconseguir amb el títol de Gran Mestre Internacional va ser una gran fita, per la qual cosa podem dir que estem presentant l’acadèmia d’uns dels millors jugadors de tota Espanya. A més a més, no podem oblidar que és l’únic jugador del país que compta amb una medalla als Jocs Olímpics”, assegurava.

Josep Oms va explicar una breu història de la seva vida a través dels escacs posant l’accent en el nou projecte que arrenca. “De molt petit era un noi introvertit i els escacs em van ajudar molt amb les relacions amb els altres. Sabia que volia dedicar-me des de molt petit a l’ensenyament dels escacs, però també sabia que era molt difícil. Al llarg d’aquests anys, he estat jugador i entrenador i ara, torno a casa, i creia que era l’hora de posar en marxa un projecte com aquest”, explicava.

“Gràcies als meus familiars i a l’excel·lent grup de treball que he conformat, he aconseguit, com a mínim, endegar el projecte i donar les primeres passes. Estic convençut que aquesta ciència pot fer molt bé a la societat i el meu somni és poder donar-la a conèixer”, senyalava l’únic Gran Mestre lleidatà de la història.

Pel Josep i el seu equip de treball els escacs són un dels cavalls de batalla i on centrarà gran part dels seus esforços, tot i que també farà accions i treball amb d’altres col·lectius com la tercera edat, centres cívics i la gent amb menys recursos.

[av_gallery ids=’285,284,283,282′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’2′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Comparteix aquesta notícia